Ensimmäinen blogiteksti

Tänään on kuukausi aikaa jouluun ja mieleen alkaa tulla joulun viettoon liittyviä asioita.
Ruoanlaittoa, siivousta ja lahjojen hankintaa. Mitä, mistä, milloin. Niistähän se joulun odotus koostuu.
PC030432 (2).JPG

Pukit odottavat joulua

Joulun odotukseen tuo  oman lisänsä syksyinen syntymän ihme, pieni tyttärenpoikani. Niin pienen pieni varreltaan mutta suuren suuri taistelijanluonteeltaan.
Joulun valmisteluihin tuo oman mausteensa se, että lauantaina minut on hyväksytty kansanedustajaehdokkaaksi. Asia, jota vielä vuosi sitten olisin pitänyt täysin mahdottomana ajatuksena. Olinhan vasta kesällä aloittanut valtuutetun uran Haapaveden kaupunginvaltuustossa. Mutta ajatus kypsyi tämän vuoden aikana niin, että pari viikkoa sitten ajattelin jo, että miksipä ei. Uskon, että minulla olisi paljon annettavaa myös kansanedustajan työssä.
Elämme yhteiskunnassamme murroksen aikaa. Toimintatavat ja palvelujärjestelmät vaativat uudistamista kautta linjan. Surullisen kuuluisaa sote-uudistusta voinee käyttää tämän murroksen esimerkkinä.  Vanhalla tavalla ei voida jatkaa, mutta mikä on se oikea muutoksen suunta? Tarvitaanko vain maantieteellisesti leveämmät aluetason hartiat, hoitoketjujen sujuvoittamista ja resurssien lisäämistä perusterveydenhuoltoon.  Vai vaaditaanko sen lisäksi myös yksityisten terveyspalveluyritysten entistä suurempaa osuutta palvelujen tuottamisessa.  Uudistusta on tehty pitkään ja alkuperäiset tavoitteet näyttävät unohtunen muutoksen suunnittelussa. Tai ainakaan ne eivät suunnitellussa malleissa toteudu. Uudistuksessa on sosiaalipuoli päässyt unohtumaan ja uudistus on keskittynyt enemmän terveydenhuollon uudistukseen.  Tämän suunnittelun onnistuminen ei herätä luottamusta muiden tarvittavien uudistusten joustavaan ja sujuvaan käsittelyyn.  Sosiaaliturvan uudistus odottaa vuoroaan tilanteessa, jossa työn murros on tätä päivää. Työsuhteet jakaantuvat entistä enemmän hyvin palkattuihin töihin ja töihin, joilla ihmiset eivät edes pysty itseään elättämään.  Vaatimustaso osaamiselle on kaikissa työsuhteissa kuitenkin noussut. Viime vuosien eriarvoistumiskehitys on saatava pikaisesti loppumaan ja kehityksen suunta on pystyttävä kääntämään.
Nyt on aika joulun valmistelun ohella  myös keskittyä tulevan vaalityön suunnitteluun ja aikataulujen miettimiseen. Minulla on onni saada tehdä tätä yhdessä osaavien ja pätevien ehdokkaiden kanssa. Haluan nyt jo kiittää Teitä kaikkia, jotka innostitte minua suostumaan ehdokkaaksi.  Kyllä tästä tuellanne hyvä tulee.
Mukavaa alkavaa joulukuuta toivotellen,
Outi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s