Maanantaina tutustuin Raahen sairaalan leikkaustoimintaan

Maanantaina  klo 7.20 Raahen aluesairaalan labrassa verikokeen otossa, siitä sitten sairaanhoitajan ja lääkärin haastattelun kautta jo kahdeksaksi leikkauspöydälle.  Ja hyvinhän kaikki sujui.  Ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilökunta hoiti homman niin hyvin, että jo illaksi kotiin ja nukkumaan omaan sänkyyn. Seuraavana päivänä vastassa otsikot:

Raahe

RAs2

Mikä tätä maata oikein vaivaa? Minulle on viime vuosina kertynyt kokemuksia omien ja läheisten sairaanhoidosta. Yleensä niissä itse hoitotoimenpiteet onnistuvat, mutta se muu hoito ja varsinkin huolenpito onkin ollut vaihtelevampaa.  MIkään ei koskaan ole sujunut niin kuin Strömsossä. Aina, joka ikinen kerta on jotakin mennyt vähän niin kuin sinne päin.  Nyt kerrankin kaikki toimi. Siis ihan kaikki. Niin tämä muka olikin sitten sellainen turvallisuusriski, että leikkaustoiminta on ehdottamasti lopetettava?  Jos lainsäädäntö vaatii tämän lopettamista, lainsäädäntöä on muutettava.
Ei turvallisuutta paranneta eikä säästöjä saada rikkomalla toimivia hoitokäytäntöjä.  Parannetaan ensin ne toimimattomat asiat, niitä siellä kyllä riittää.