Omat pienet kuplamme

Vaalien aikaan nostetaan esille kuplassa eläminen, esimerkkinä käytetään usein Kallion punavihreää kuplaa. Siellä elävät ne kaikenmaailman viherpiipertäjät, jotka eivät oikeasta elämästä tiedä mitää.  Kasvis-homo-fillareillaan pyörivät muutaman neliökilometrin säteellä jopa koko elämänsä. Ylittävätköhän ne koskaan edes kehä ykköstä? Ehkä jopa kolmosenkin matkallaan Vantaan Ikeaan. Mutta ei ole niitä täällä meidän selkosilla juuri näkynyt. Ainakaan se jälkeen kun  Arhinmäki meinasi saada turpiinsa Haapakanteleen vessassa ihan vaan sen stadin slangin vuoksi. Tietääpähän, että tänne ei kannata tulla leventelemään.

Ihmiset ovat ympäröineet itsensä sekä arkielämässään että sosiaalisessa mediassa kaltaisillaan. Meidän facebookin fiidimme ovat hyvin erilaisia sen mukaan ketä meidän ystäväpiirimme kuuluu. Onko se täynnä ulkomaalaisten tekemiä rikoksia vai  vinkkejä tahranpoistoon. Eduskuntavaaliehdokkailla tällä hetkellä fiidit on lähinnä politikointia ja linkkejä uutisiin. Erilaisia sen mukaan minkä puolueen listoilla kukanenkin meistä ehdokkaana on.  Meillä on kaikilla on käytettävissä omat kokemuksemme elämästä, ei muiden.  Se miten näemme muut ihmiset on kiinni niistä omista pienistä laseista, jonka läpi maailmaa katselemme. Jutellessani muutama kuukausi sitten erään kunnan  kuntapoliikasta, kuullosti siellä lähes kaikki toimielimet olevat rekkafeministien hallussa, no jotain paikkoja oli jäänyt niille toisillekin rekkanaisille. Itseä vähän ihmetytti, että sinne pieneen keskustalaiseen pitäjäänkö ne kaikki on nyt yhtäkkiä hyökänneet. Kun en niitä itse edes yhtään tunne, eikä meillä valtuustossakaan taida olla yhtään. Tänään aamukahvipöydässä luin keskustalaisen kansanedustajan terveisiä eduskunnasta. Hän kertoi saavansa kaikilta tapaamiltaan ihmisiltä koko ajan terveisiä, että se sote täytyy saada maaliin nyt. Niin ne terveiset ja tunnelmat vaihtelevat.
Itse en muista jutelleeni aikoihin yhdenkään ihmisen kanssa, joka tätä mieltä olisi. Päinvastoin, ihmiset ovat sitä mieltä, että antakaa sen nyt olla. Niin kauan kuin jotain uskoa ja luottamusta on vielä Suomen lainsäädäntöprosesseihin jäljellä.

Perjantaina on naistenpäivä ja silloin pääsen laajentamaan omaa pientä puna-vihreää kuplaani.  Kaksi eri vaalitilaisuudetta yhdessä Haapaveden toisen naisehdokkaan Pauliina Valkovirran kanssa. Ensin olemme politikoimassa HalpaHallin edessä klo 15 – 17 ja sitten illalla otamme naisena olemisesta ilo irti lounasravintola Kartanontähdessä.  Mukana tosi mukavia, päivää piristäviä juttuja . Odotan varsinkin syntyviä keskusteluja innolla, kun tiedän että mielipide-eroja asioista varmasti löytyy.  Tulehan sinäkin jututtamaan ja vaikkapa, kyselemään minkä vuoksi ehdokkaana olemme!