Naistenpäivän tunnelmista

Naistenpäivänä kampanjoin yhdessä toisen haapavetisen  naisehdokkaan kanssa Naisen ääni teemalla. Ensin kaupan edessä ihmisiä puhutellen. Illalla jatkoimme naisten hyvinvointiin keskittyvällä iltatapahtumalla. Naiset saivat Suomessa äänioikeuden jo 110 vuotta sitten. Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus antoi meille äänioikeuden, johon eivät pysty indeksien jäädyttämiset saati kikytykset. Julkisen puolen matalapalkka- alalla työskentelevän naisten äänellä on tismalleen sama painoarvo kuin veroparatiiseihin voittojaan kätkevän  miesmiljonäärin äänellä.  Tulevissa vaaleissa meillä on taas kerran mahdollisuus ja velvollisuus tätä äänioikeuttamme käyttää.  Eilen iltatapahtumassa tuli esille naisen suuri vaikutus läheistemme hoivaan ja hyvinvointiin. Siihen perheidemme ja yhteiskuntamme perustaan, jolle hyvä ja turvallinen elämä rakennetaan. Luottamus huomiseen ja siihen, että elämä kantaa. Jos omat voimat eivät aina riitäkään, on silloin tarjolla apua.  Epäonnistumisen pelossa ei oman elämän matkaa kohti parempaa tulevaisuuttta kannata jättää aloittamatta.  Meillä on jokaisella käytössä vain se yksi kokoNainen ääni. Edes jakamaan emme sitä pysty. Naistenpäivänä kaatui sote-uudistus. Uutinen, joka ei yllättänyt meistä enää ketään. Seuraavalla eduskuntakaudella tulee välttämättömän sote-uudistuksen lisäksi aloittaa myös sotu-uudistus. Ihmisten arjen toimivuuden kannalta se voi olla positiivinen asia.   Mietitään ja harkitaan minkälaisen huomisen me haluamme lapsillemme rakentaa.  Vaaleissa meillä on mahdollisuus äänellämme kertoa minkälaisella tiedolla ja osaamisella tätä tulevaisuutta läheisillemme eduskunnassa rakennetaan. Eilen illalla opimme, että hengitämme vain muutaman kerran sisään ja ulos, kuuntelemme itseämme. Kun avaudumme elämälle itseämme arvostaen niin lopputuloksena tuppaa syntymään sitä  priimaa. Ja tai ainakin tarpeeksi hyvää.