Huomenna Pulkkila ja Pyhäntä

Eilinen päivä alkoi Jedun työelämäfoorumilla jo klo 7.00 aamiaisella Haapakanteleleessa. Keskusteluissa odotukset ja tarpeet ammatilliselle koulutukselle. Kovin samanlaisia asioita yrittäjät toivat esille kuin mitä itse kirjoitin jjuri edellisenä pivänä Uuden Suomen blogissani.( Outi toimii -sivulla linkki). Ammatillisten taitojen lisäksi on tärkeää työelämän pelisääntöjen noudattaminen, työn aloittaminen ajoissa, taukojen pituus yms. Nämä taidot on oltava hallussa ennen kuin voidaan siirtyä työpaikalle opettelemaan ammatillisia taitoja.

Aamiaisen jälkeen minulla oli ohjelmassa tuutorointia. Airi Hakala tuli Haapavedelle neuvomaan minua vaalikampanjoinnissa. Airillahan kokemusta riittää tässäkin asiassa. Sain kultaakin kalliimpia neuvoja viimeisten päivien ajankäytöstä ja muustakin. Kaupan päälle kävimme vielä kuvaamassa pikaisesti muutaman videopätkän, johon voitte tulevina päivinä tutustua instassa sekä facessa.  Itse olisin halunnut ottaa pari otosta toiseen kertaan, mutta Airi ei suostunut. Halusi että kerralla putkeen, ilman harjoiteltuja vuorosanoja.  Onhan se tietenkin luonnollista, mutta muutaman minuutti kysymyksien jälkeen olisi ollut hyvä olla aikaa miettiä vastauksia. Toisaalta, nytpä puhun miettimättä mitä ajattelen.  Tämän päivän käytin sitten soitteluun ja sopimisiin.  Monta kauppiasta ehdin puhutella päivän aikana. Ja soittelinpas jopa Jalasjärvelle, mutta tulin kuitenkin siihen tulokseen, että maltetaan pysyä nyt Oulun vaalipiirin alueella.