Siikalatva odottaa

Tänään edessä vasemmiston ehdokkainen yhteinen Siikalatvan kierros. Piippolan Salen edestä startataan Kestilän, Rantsilan kautta Pulkkilaan.

Pulkkilassa kävin jo eilenkin. Erittäin mielenkiintoisia keskustelua eläkkeiden ja sosiaaliturvan tasosta. Ylivoimaisesti eniten kuitenkin keskustelutti terveydenhuollonpalvelut, jotka Siikalatvalla on ulkoistettu Mehiläiselle.  Eilisten keskustelujen perusteella palvelujen laatu on huomattavasti heikompaa kuin Helmen aikoina. Kovasti kritisoitiin myös kuntaliitosta, kun se tähän on johtanut.

Pyhännällä pyörähtämisen jälkeen vielä Haapavedelle vaalipaneeliin.  Keskustelun aiheet olivat erilaiset kuin aikaisemmissa paneeleissa. Yllättäen ei vanhassa sivistyspitäjästä koulutusta käsitelty kuin kansanopistojen ja kansalaisopiston osalta. Maatalouspolitiikka, verotus olivat haapavetisten mielessä huumeiden käytön lisäämisen lisäksi eilen illalla. Sosiaaliturvan uudistaminen ei kiinnostanut lainkaan. Vaalipaneelin yleisön tulotaso varmasti onkin keskimääräistä korkeampi,  ne asiat kiinnostaa mitkä itseä koskettaa.