Ennakkoäänestys jo takana

Uskomatonta, miten päivät kuluvat nopeaan. Ennakkoäänestys päättyi jo eilen ja varsinaiseen vaalipäivään on enää neljä yötä.
Päivät ovat täyttyneet ihmisten kanssa keskusteluista toreilla ja turuilla.
Hyvä niin, että keskustelukumppaneita on riittänyt. Vielä muutama päivä kampanjointia ja sitten se on ohi. Tulee varmaan olemaan vaikeaa tottua siihen, että heti herättyäsi et pakkaakaan autoa täyteen mainoskortteja ja lähde ajamaan kohti päivän paikkakuntaa.

Vielä kuitenkin muutama aamuna liikkeelle lähdetään ja vauhti vain kiihtyy.
Tänään  Alavieska, Kalajoki ja Raahe, ehkä pieni pysähdysmyös Pyhäjoella, jos aikataulu antaa myöten.

Oli todella ikävää kuulla, että eilen olivat ennakkoäänestyspaikat ruuhkautuneet ainakin Oulussa. Jonot olivat olleet niin pitkiä, että osa jonottaneista oli kyllästynyt ja lähtenyt pois äänioikeuttaan käyttämättä. Näin ei saisi tapahtua. Nukkuvien puolue on tarpeeksi suuri ilman apuakin. Lähteekö nämä ihmiset uudelleen vaalipäivänä äänestämään? Toivottavasti, mutta itse epäilen vahvasti.
Toinen asia, johon tulisi käyttää nykyistä enemmän huomiota on äänestyspaikan esteettömyys. Esim. haapavedellä on todella vaikea päästä äänestämään esim. lastenvaunujen kanssa.  Äänestyspaikka on portaiden takana joka suunnasta ja hissi on todella pieni. Mahtuneekohan siihen edes pyörätuolin kanssa. Yhdistelmärattaiden työntäjälle ainakin haasteellinen paikka. Luulisi meillä tiloja olevan joihin pääseminen olisi vaivattomampaa.
Mutta nyt meidän kaikkien, jotka emme ääntämme ole käyttäneet on maltettava mielemme sunnuntaihin. Ja sitten liikkeelle sellaisella innolla, että  äänestyspaikat on täynnä sunnuntainakin.